בכתבה זו נספר כיצד מספקת איטון (Eaton) פיתרון טכני כולל לניטור רציף של הטמפרטורה בלוחות חשמל, מה שכמובן ישפר את בטיחות לוח המיתוג של משתמשים רבים.

 לצמצם את הסיכון לכשל אופרטיבי

איטון הינה ספקית עולמית של פתרונות טכניים הקשורים לבטיחות שהם מעל לסטנדרט שנקבע ע”י הוועדה האלקטרו-טכנית הבינלאומית (IEC). בכל הקשור לבטיחות במקום העבודה ובציוד מיתוג, איטון מציבה סטנדרטים חדשים מבלי לפגוע ביעילות המבצעית הנדרשת לתהליך. בעזרת טכנולוגיה עדכנית איטון מצמצמת בצורה משמעותית את הסיכון לכשל אופרטיבי, שלעיתים כרוך בעלויות שיכולות לאיים על קיומן של חברות.

חוץ מציוד ההגנה על המעגלים שנבדקו, החידושים הנוספים הופכים את הפעלת המערכת לבטוחות אף יותר עבור הצוות. עבור מנהרות, תעשיית הנייר ומרכזים לעיבוד נתונים, כמו גם לאפליקציות “קריטיות” נוספות, אספקת חשמל רציפה וללא הפרעות היא חיונית מאוד לבטיחות של הצוות והמכשור

התוצאה היא מכשור שמאפשר מקסימום נגישות ובטיחות תוך כדי צמצום מספר נפילות המערכת למינימום.

טמפרטורה גבוהה מידי היא פעמים רבות הגורם לנזק מסיבי של מערכת המיתוג. סטנדרטים כמו IEC 61439 למשל, לוקחים את זה בחשבון ומנסים לטפל בנושא ע”י קביעת דרישות גבוהות לבדיקות ולתיעוד של “גבול הטמפרטורה” ו/או ממדיי המערכת.

דבר זה בא לידי ביטוי גם בכך שדרישות התכנון התרמי גדלות ביחס ישר לזרם החשמלי של המערכת (חישובי טמפרטורה מעל 1600 אמפר אינה קבילה יותר). למרות כל המדדים הללו, מפעם לפעם אנו שמים לב שזמני השירות המוצעים לאמצעי המיתוג אינם מדויקים עוד ומושפעים בין השאר מבלאי, מצבים רגעיים של עומס עודף, שדרוגי מערכת, טעויות אנוש ועוד…

על מנת לצמצם את חוסר הנוחות, נערכת בדיקה תקופתית של המערכת ע”י מפעילי מערכת רבים. לצורך כך משתמשים בדרך כלל במצלמות אינפרא-אדום    על מנת להמחיש את ההתנהגות התרמית במצבי הפעלה ספציפיים.

עם זאת, אנליזה זו מספקת רק תמונת בזק ולרוב אינה אפשרית באזורים קריטיים של המערכת מאחר והם מוגנים באופן מלא. הסרת מכסים לשם אבחון יכולות ליצור סיכון בטיחותי.

בנוסף על כך חלונות הזמן שנדרשים בכדי אפשר תרמו-גרפיה מבחוץ מהווים בדרך כלל רק פשרה עבור אפשרויות המיקום וההשפעה על יציבות מכנית של המערכת.

eaton13

זמינות גבוהה יותר ע”י שליטה קבועה

מערכת ניטור הטמפרטורה הרציפה של איטון מבצעת פיקוח תרמי תמידי על לוחות ההפצה העיקריים של המתח הנמוך ומכאן שכל שגיאה שמופיעה מתגלית מיד עם הופעתה ויכולה להיות מתוקנת בקלות. שגיאות המופיעות והעלולות להעמיד בסכנה את צוות העובדים ואת זמינות מערכת המיתוג ניתנות לגילוי ע”י עליה בטמפרטורה הנמדדת לאורך זמן. פתרון מסוג זה לא היה קיים עד היום ובכדי לקבל נתונים דומים היו צריכים לבצע עצירה ו /או הפרעה מסוימת לעבודה התקינה על מנת לבצע פעולה תרמו-גרפית כזו או אחרת.

יתרון נוסף של מערכת האבחון של איטון הוא שניתן להשתיל חיישנים באזורים שונים במערכת שאינם נגישים בקלות או שאינם נגישים כלל.

מאחר שאין צורך יותר בפרוק של כיסויים ולוחות לצורך סריקות תרמיות, עולה הבטיחות האישית והזמינות של המערכת מאחר שניתוק המערכת נדרש אך ורק כאשר מתגלה תקלה ו/או בעיה ע”י מערכת הניטור של איטון.

בנוסף, הזמן הנדרש בדרך כלל לעבודת שירות מצטמצם משמעותית. עבודת פיקוח נורמלית יכולה להתבצע מידית תודות לסריקות תרמיות ואין צורך יותר בבצוע פירוקים לצורך מדידה. החיישנים עצמם לא זקוקים לעבודת תחזוקה.

יתרונות המערכת: גילוי מוקדם; התראות אזהרה; ביצוע אבחון; ביצוע תיעוד; ייעול מרווח השירותים; צמצום סריקות אינפרה-אדום; צמצום של עומס מכני; פקוח קבוע 24 שעות ביממה.

כיצד עובדת המערכת?

המערכת של איטון מבצעת ניטור רציף תוך כדי תיעוד נתונים עקבי ובעזרתה ניתן לגלות ו/או לבצע אופטימיזציה כשבאגים ו/או טרנדים מופיעים.

כך, למשל, עומסים גבוהים מאוד עלולים להתרחש, עומסים שברוב המקרים לא מייחסים להם כל חשיבות. עומסים אלו מעידים על כך שכל המערכת חשופה ל”סטרס מכני” וזה בדיוק מה שהמערכת של איטון יכולה בקלות יחסית לבדוק, להתריע ולעזור למנוע בזמן אמת.

מערכת ניטור הטמפרטורה של איטון היא אלחוטית ואיננה מצריכה תחזוקה בזמן הפעילות. מערכת זו ניתנת להתאמה והרחבה בהתאם לצרכי הלקוח. החיישנים, שמוטמעים בנקודות קריטיות מספקים תמונת מצב עדכנית בכל 10 דקות. כל חיישן שולח את המצב היחסי שלו למקלטים שמעבירים את הנתונים לבקר מרכזי דרך כבלים בשטח. הבקר שמבצע את הדיאגנוסטיקה על המערכת מעבד את הנתונים שמתקבלים, משווה אותם עם ספים השמורים במערכת ומדווח את המצב היחסי. אם הטמפרטורה מתקרבת לסף העליון המערכת מתריעה על אזהרה ופועלת בהתאם להנחיות השמורות בה.

בצורה זו המערכת מבטיחה מצב “שקוף” ארוך טווח שמאפשר ביצוע הערכות ביתר קלות. בדרך זו, למשל, עליה קלה בטמפרטורה בנקודות החיבור יכולות להיות מאובחנות מוקדם מאוד. זה מהווה בדרך כלל סימן לאיבוד תקשורת שאפשר לפתור בכמה צעדים פשוטים.

את החיבור לרשת ניתן לבצע על בסיס אינטרנט או SCADA. ניתן להשתמש במגוון רחב של נתבים סטנדרטיים, UMTS או אפילו בשנאי של סיב אופטי המותאם למערכת. המערכת לכשעצמה מבוססת HTML רגיל וניתן לגשת אליו מכל דפדפן בכל עת ויכול להיות מותאם לכל רשת. ניתן לקרוא בזמן אמת את כל הנתונים דרך צג המחובר על ציוד המיתוג עצמו. במידה והבקר מחובר לאינטרנט, ניתן להתקין עדכוני תוכנה או כל עדכון אחר דרך השרתים ובצורה אוטומטית.

eaton14

    More Info Requests

    To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

    [honeypot honeypot-1824]